B2B project book (PDF, 1.2Mb)
Serbia special (PDF, 0.7Mb)
B2B Belgrade Industry Meetings
29. фебруар - 2. март 2008.

Са задовољством вас обавештавамо да ће се трећи по реду B2B Belgrade Industry Meetings одржати од 29. фебруара до 2. марта 2008., у Сава Центру.

B2B свој фокус усмерава на продукције, ауторе и филмове из земаља које се могу сврстати у оквир Еurope out of Europe. Ова платформа окупља све земље географски у оквиру Европе, а још увек недовољно интензивно укључене у европске интегративне токове, као и оне земље географски ван Европе са јаким европским културним утицајем и наслеђем: Албанија, Азербејџан, Белорусија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Грузија, Хрватска, Израел, Јерменија, Казахстан, Киргистан, Македонија, Молдавија, Србија, Русија, Таџикистан, Турска, Туркменистан, Украјина и Узбекистан.

B2B ће током једног викенда окупити редитеље, продуценате, финансијере, приказиваче, дистрибутере, представнике министарстава културе и филмских центара из горепоменутих земаља, као и представнике фондова и продуценте из западне Европе.

B2B ће омогућити филмским професионалцима – независним продуцентима, представницима фондова, дистрибутерима, представницима фестивала, тв-аквизитерима, да на једном месту стекну концентрисан увид у кинематографије и продукционе могућности ових земаља.

Током другог издања B2B, награђена су три најбоља пројекта: "Adep Akhlak", Marat Alykulov, Kirgistan, “Keep Smiling”, Rusudan Chkonia, Gruzija i "How I Was Stolen by the Germans", Милош Радивојевић - сваки са по 7.000 €.

B2B 2008 ће представити 12 пројеката из 20 земаља региона. Подршку B2B добиће по један пројекат из сваке групе: ИСТОЧНО ЕВРОПСКА (Азербејџан, Белорусија, Грузија, Јерменија, Молдавија, Русија и Украјина), ЕВРО-АЗИЈСКА (Израел, Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Турска, Туркменистан и Узбекистан) и БАЛКАНСКА (Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Македонија и Србија). Најбољи пројекат из сваке групе ће бити награђен са 7.000 €.

Изабрани пројекти:

Before and After, by Violeta Gorgos / OWH, Moldova
Cotton White, by Ketevan Machavariani / Filmstudio”Sanguko”, Georgia
East West East, by Gjergj Xhuvani / Albanian General Vision, Albania
Frenzy, by Emin Alper / Bulut Film, Turkey
I’m Going To Change My Name, by Maria Saakyan / Andreevsky Flag Film Company, Russia
Infiltration, by Dover Kosashvili / Transfax Film Production, Israel
Jujube’s Perfume, by Mirlan Abdykalykov / Oy Art Film Producing Company, Kyrgyzstan
Just Between Us, by Rajko Grlic / Mainframe Production, Croatia
No One's Child, by Marko Sopic / BaBoon Production, Serbia
Still Walking, by Yaky Yosha / Yaky Yosha Ltd., Israel
Thirty Three, by Alexey Mamedov / Diamond.film, Ukraine
Wait for Me and I Will Not Come, by Miroslav Momcilovic / Brigada, Serbia

Поред пичинга, током B2B, учесници ће имати прилику да се ближе упознају са једном од кинематографија Europe out of Europe. Такође ће бити организовани оне-то-оне састанци са представницима 12 пројеката, као и са пројектима представљеним у оквиру "Serbia Special".

B2B Belgrade Industry Meetings
29. фебруар - 2. март 2008.

Дирекција: Мајке Јевросиме 20
Канцеларија у Сава центру: 10/0, Сава центар
11000 Београд, Србија
Тел/факс: +381 11 220 64 89, +381 11 220 64 79
b2b@fest.org.yu, www.fest.org.yu/b2b

Програм Фестивала Belgrade 2 Business Дешавања око Фестивала Спонзори - пријатељи који нас прате Прича о Фестивалу Прес секција Како нас контактирати? Покровитељ Фестивала - Скупштина града Београда